Skip to content

 

 

 

Over Astrid de Jong

Relatiecoach voor (stief)ouders en koppels met een samengesteld gezin.

Over mij

Eindelijk rust in huis!

Ik ben Astrid de Jong en ik ben getrouwd met Chris. Samen hebben we een samengesteld gezin die bestaat uit mijn eigen zoon, een stiefzoon, een stiefdochter en een pleegzoon. Het bijzondere, maar soms ook ingewikkelde, is dat ze allemaal een andere moeder hebben.

In het begin was het niet makkelijk om in een samengesteld gezin te leven. Toen mijn man en ik elkaar ontmoetten duurde het twee jaar voordat we de stap zetten om samen te wonen. We keken er echt naar uit om altijd bij elkaar te zijn en samen met de kinderen te zijn. Ik was dolgelukkig! Ik had het gevoel van een gezin te hebben gemist en wilde niets liever dan een nieuw gezin vormen. De kinderen konden goed met elkaar opschieten, dus dat gaf hoop. Ik verlangde naar een echt gezin en hoopte dat we dat zouden worden. Maar gaandeweg ontstonden er irritaties tussen ons. Ik deed mijn best om het iedereen naar de zin te maken. Ik ben van nature zorgzaam, dus ik nam graag de zorg voor alle kinderen op me. Maar het vele zorgen en me bemoeien met de opvoeding leidde niet altijd tot positieve resultaten.

Ik voelde me vaak alleen en onbegrepen. Ik hield alle ballen in de lucht, maar kreeg er weinig voor terug. Dat was erg vermoeiend. Ik had mijn eigen visie op opvoeding en mijn man dacht daar weer heel anders over. Kleine irritaties en ruzies begonnen zich op te stapelen, vooral als het over de kinderen ging. Het kostte me veel energie. Ik wist niet meer wat mijn rol was in dit geheel. Moest ik bijvoorbeeld wel of niet meehelpen in de opvoeding? Ik wilde alles gelijk trekken, zodat we een echt gezin zouden zijn. 


Mijn man en ik praatten langs elkaar heen en er heerste toch wel wat meer spanning in ons huis. Op een gegeven moment was ik er helemaal klaar mee en besloten we hulp te zoeken. Destijds waren er maar weinig coaches die gespecialiseerd waren in samengestelde gezinnen. We bezochten er één, maar die zei dat het eigenlijk best goed ging toen we ons verhaal vertelden. Dat hielp niet veel. Uiteindelijk heb ik zelf hulp gezocht bij andere coaches en therapeuten en ben ik er veel over gaan lezen. Na het zoeken van hulp en het doorlopen van een persoonlijk groeiproces, begon ik veranderingen te zien in mijn eigen gezinssituatie. De communicatie tussen mijn man en mij verbeterde. Door de coaching leerde ik mezelf beter kennen, kreeg ik meer rust en voelde ik me evenwichtiger.

Van coach en trainer naar coach voor stiefouders

Voordat ik mijn praktijk startte, werkte ik als coach en trainer. Op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik anderen kon helpen die vergelijkbare uitdagingen doormaken in samengestelde gezinnen. Ik weet als geen ander hoe het is, zowel als kind van gescheiden ouders als het leven in mijn eigen samengestelde gezin. Ik heb veel fouten gemaakt en ik kan jou leren om niet in dezelfde valkuilen te stappen. Het was voor mij tijd om te doen wat heel dicht bij mij ligt en waar ik echt blij van wordt. Ik besloot mijn expertise te verschuiven naar het coachen van stiefouders in samengestelde gezinnen. Door het volgen van specifieke opleidingen en cursussen en door het lezen van literatuur heb ik me nog verder verdiept in dit onderwerp.

Ik geloof oprecht dat je als ‘stel’ (ouder – stiefouder) het fundament vormt van een samengesteld gezin. Daarom is het belangrijk dat je samen leert te communiceren en bespreekt waar je tegenaan loopt. Dit is essentieel voor het creëren van harmonie en geluk in een samengesteld gezin.

Graag help ik jou hierbij. Als je weet hoe de dynamieken werken in een samengesteld gezin, wat de valkuilen zijn en hoe je om kunt gaan met je emoties, dan brengt dat je al zoveel meer rust. Dan kun je weer genieten van elkaar. Want een samengesteld gezin heeft ook veel leuke kanten en brengt ook veel rijkdom met zich mee.

Wie ben ik als coach?

Mensen ervaren mij als open minded, positief, enthousiast, empathisch en toegankelijk. Gelijkwaardigheid, compassie, verbinding en kwetsbaarheid zijn belangrijke waarden voor mij. Daarnaast weet ik een veilige en vertrouwde sfeer te creëren. Mijn doel is om jou te helpen, want ik weet hoe je hier weer uit komt!

Wil je graag een keer praten met iemand die je begrijpt en je verder kan helpen? Neem dan contact met mij op, zodat ook jij rust en plezier krijgt in je samengestelde gezin.

De beste weg naar “Samengesteld Geluk”. Dat gun ik jou!

 

Over mij

 

Wat mij drijft is dat iedereen in het gezin zichzelf kan zijn, zich thuis voelt en een eigen plek verdient!

Over mij