Skip to content

Traject: Op weg naar Samengesteld Geluk

Samengesteld+gezin

 

Traject: Op weg naar Samengesteld Geluk

Struggle jij weleens?

De kinderen kunnen niet goed met elkaar overweg. Je trekt je eigen kinderen voor. Wie voedt nou eigenlijk wie op? De ex-partner bemoeit zich met jou. En ga zo maar door. Je voelt je af en toe ongelukkig en je loopt wat vaker vast in je nieuwe gezin. Je hebt al van alles geprobeerd om er een succes van te maken, maar het lukt maar niet. Het begon zo mooi, maar dit had je echt niet verwacht. En weet je … , het is soms ingewikkeld en dat snap ik.

Verlang je naar rust in je samengesteld gezin, maar weet je niet waar te beginnen?
Met dit traject help ik jou en je partner om in een paar maanden meer rust en harmonie te creëren in je samengestelde gezin.

Gedurende een periode van 4 maanden gaan we samen grondig in op de uitdagingen en mogelijkheden die jouw samengestelde gezin met zich meebrengt.

 

Wat houdt het traject in?

 • Gratis intakegesprek:
  We beginnen met een vrijblijvend gesprek met jou en je partner, waarin we jullie situatie bespreken en jullie doelen
  en behoeften in kaart brengen. We bekijken dan samen of we verder gaan.

 • 5 coachsessies: Je krijgt in totaal 5 coachsessies à 60 minuten (fysiek of online):

          – 2 individuele sessies: 1 sessie met jou en 1 sessie met je partner.

          – 3 gezamenlijke sessies met jullie als koppel, gericht op het versterken van jullie relatie en die met je (stief)kinderen.

 • Whatsapp ondersteuning: Tussen de sessies door ben ik beschikbaar via Whatsapp voor vragen, steun en feedback.

 • Oefeningen en opdrachten:
  Je ontvangt praktische oefeningen en opdrachten die 
  jou en je gezin helpen om nieuwe inzichten te verkrijgen
  en beter te communiceren.

 
 
Traject: Op weg naar Samengesteld Geluk
 Jouw resultaat
 • Wederzijds begrip: Je hebt geleerd om de dynamieken van jouw samengestelde gezin te begrijpen en hebt inzicht gekregen in de uitdagingen en kansen die het met zich meebrengt. Je hebt kennis van de kenmerken en valkuilen van een samengesteld gezin.
 • Opvoedstijlen: je begrijpt en respecteert de verschillende opvoedingsstijlen binnen jullie samengestelde gezin. Jullie hebben een gezamenlijke aanpak gecreëerd die recht doet aan zowel de individuele behoeften als het hele gezin. De verschillen in opvoeding worden niet als obstakels gezien, maar als mogelijkheden voor groei en wederzijdse ondersteuning binnen het gezin.
 • Samen sterk: Er is weer vertrouwen in de toekomst met elkaar. Je hebt een fijne relatie met je partner gecreëerd, die gebaseerd is op begrip en waardering. Er is ruimte voor elkaars standpunt. Je hebt duidelijke afspraken gemaakt die houvast geven en de verbinding met je eigen kinderen en stiefkinderen is beter geworden.
 • Effectieve communicatie: Je hebt geleerd om op een open, eerlijke en respectvolle manier te communiceren. Je kunt beter omgaan met emoties en conflicten. Daarnaast heb je inzicht gekregen in je eigen communicatiepatronen.
 • Rust en balans: Je ervaart weer rust en balans in het gezin. Je hebt geleerd om goed voor jezelf te zorgen en je stress te verminderen. Je weet je grenzen te stellen en bent je bewust van je rollen, taken en verantwoordelijkheden. Je hebt praktische tips en tools in handen voor meer rust en overzicht.
 • Normen en waarden: Samen heb je gesproken over de normen en waarden die jullie belangrijk vinden, zodat iedereen zich gehoord, begrepen en gewaardeerd voelt.
 • Zelfvertrouwen en zelfbewustzijn: Je zelfvertrouwen en zelfbewustzijn als ouder/stiefouder is vergroot, zodat je met kracht, liefde, moed en compassie kunt handelen in uitdagende situaties.

Ervaar het plezier en ook de rijkdom van een samengesteld gezin dat gedijt in harmonie, begrip en liefde.

 

Investeer vandaag nog in de harmonie en het geluk van jouw samengestelde gezin. Neem contact met me op voor meer informatie of om je aan te melden voor het traject.

Laten we samen bouwen aan een gelukkige toekomst voor jouw samengestelde gezin!